Om mig


 

 

Jag kom in i glasvärlden 1993-1994 när jag arbetade som assistent hos glasformgivaren Gunnel Sahlin på Åfors glasbruk. Efter Åfors sökte jag mig till Orrefors glas skola och flyttade sedan till Bornholm i Danmark där jag gick tre år på The Royal Danish Academy of Art i Nexø. I flera år har jag bott utomlands i olika delar av världen och arbetat med glas som assistent/glasblåsare i olika glas studiohyttor.

I mitt eget arbete med glas utgår jag alltid från flytande glas. Då hyr jag glashytta antingen själv eller med en kollega och blåser olika delar som jag formar för hand. Hemma i atelje´n  bygger jag ihop glasdelarna med metall och med gummi skyddade muttrar. Det blir djurliknande individuella skulpturer. Jag gör också eleganta glassmycken festliga halsband och fingerringar av munblåst glas.

Min atelje´ har jag ute på landet där jag bor. Mitt i Skåne med utsikt över öppna fält och med kameler i hagarna. Djur och natur är något som jag verkligen uppskattar och hämtar inspiration från. 

Min glaskonst har fört mig till många platser som Italien, Sicilien med Santa Lucia firande, Australien, USA och Japan för att nämna några. 

 

 

Arbetserfarenhet 

2022 Limmareds glashytta

2021  Glashyttan i Blekinge.

2020 Flyttar min atelje´  till Rolsberga.

2019

Glashyttan i Magnarp.

Glashyttan i Varberg.

Målerås glasbruk i Småland.

2018

Öppnade egen studio/galleri Nio Kvadrat i Södra Sandby. 

Inbjuden till Japan medverkade på stor vandringsutställning i samband med 150-års jubileum för diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige. Samt firandet av Sweden Hills 35-års jubileum på Hokkaido i norra Japan.

2017

Glashyttan i Varberg. Sverige.

2014

Inbjuden till Japan som Artist in Residence i tre månader i Sweden Hills, Tobetsu i Japan. Blåste  mitt eget glas. hade utställning, höll föredrag på konstskolor och höll workshops. Japan.

2011

Arbetade som förskolelärare i Lunds kommun.

2007

Egen företagare, glaskonstnär baserad i Köpenhamn på inre Nørrebro. Danmark.

2006

Startar Formateket tillsammans med fem andra glas och keramikkonstnärer i Köpenhamn. Atelje´ och butik, och galleri på Shleppegrellsgade Kbh N. Danmark.

2005

Roskilde glashytta. Danmark.

2004

Roskilde glashytta. Danmark.

2003

Gordon Glass studio, södra Melbourne i Australien.

2002

Kent Le Grant (enarmad man) glashytta i Margaret River, västra Australien.

2001

Glashytta Eld och Luft i Båstad. Sverige.

2000

Glashytta i Napa Valley, USA.

Glashytta i Fredrikstad. Norge.

Assistent till glaskonstnären Ann Wolff i Transjö i Småland. Vi arbetade med en 40 kvm stor planglas vägg till ett kapell i Utrecht, Holland.

1999

Glashytta Benichia, Oakland Kalifornien, USA.

Pernille Bülow glashytta på Bornholm, Danmark.

1998

Glashyttan i Varberg, Sverige

1997

Hadeland glasfabrik i Jevnaker, Norge.

1993-1994

Assistent till Gunnel Sahlin, formgivare i Åfors, Kosta Boda. Sverige.